Бившият футболист и директор на ЦСКА Георги Илиев говори пред вестник "Тема Спорт" във връзка с назначението на Стамен Белчев и зимната селекция. Майкъла коментира и наградата за най-проспериращ играч в родното първенство. Илиев присъства на церемонията, но заяви, че не е доволен от една от класациите.
 
"Истинско престъпление е, че не дадоха наградата за най-проспериращ играч на Божидар Чорбаджийски. Какво повече трябваше да направи това момче, за да я заслужи? Изигра 50 мача през годината, вдигна купата, стана капитан на ЦСКА, съставът започва от него и стигна до националния отбор. Да не говорим, че е с поне три класи над Петко Христов. Просто съм възмутен от това решение. Божидар, а също и Антон Недялков са двамата българи от ЦСКА, които ме радват най-много с представянето си и заслужават похвала", каза Илиев.
 
"Назначението на Стамен Белчев го одобрявам, това е най-добрият и подходящ вариант за ЦСКА към момента. Но реално не виждам разлика дали е той, или Йорданеску. Така или иначе отборът няма никакви шансове да е шампион този сезон. Така че за битката за второто място с Левски Белчев ще свърши работа. Той и Топузаков са идеални в такава ситуация за двата гранда. В перспектива ЦСКА, според мен, трябва да назначи доказан български специалист, който да е бил обвързан с клуба", добави Илиев.
 
"В този нулев сезон е редно да се насочат усилия към базите. Решението на правителството за техния статут е добре дошло за ЦСКА. Едно публично-частно партньорство ще оправи проблемите на клуба с базите и ще може свободно да се инвестира. Това е най-добрият вариант", каза още той.
 
"Селекцията трябва да е насочена към следващия сезон. Отсега е необходимо да се мисли за състава, с който ще се атакува титлата през идната кампания. С играчите от есента максимумът е второ-трето място. За нещо повече ще трябват доста нови. Двама-трима от португалците имаха проб-лясъци, Чорбаджийски и Недялков също се представиха добре. И това е. С наличния потенциал тройката е сигурна. Убеден съм, че още сега ръководството ще опита да постави основите на солиден отбор за следващия сезон", коментира Георги Илиев.