Германската футболна легенда Франц Бекенбауер изглеждаше малко разочарован от загубата на Атлетико (Мадрид) на финала в Шампионската лига снощи. Реал спечели 11-ата си европейска клубна купа след 1:1 в редовното време и продълженията и 5:4 при дузпите с решителен изстрел на мегазвездата Кристиано Роналдо. Именно върху наличието на много големи звезди се концентрира Кайзер Франц.

Още по темата

 

"Понякога да имаш големи звезди и скъпи играчи не е достатъчно. Понякога силният колектив може да преодолее големите индивидуалности. Но явно не и снощи. Не беше големият ден за Роналдо, но пък Бейл и Рамос бяха лидерите, които носеха енергията на терена. Когато спечелиш Шампионската лига, останалите просто трябва да ги поздравим", добави германската легенда, който е официален посланик на програмата на УЕФА "Футболния турнир" и един от спонсорите на централата "Газпром". Именно в тази сили роля той прекара почти целия ден с детските отбори-участници в програмата.

"За нас феновете е време да се настройваме за Европейското първенство. Малко почивка и емоциите продължават. Надявам се ние германците да спечелим. Даже е просто задължително, за да затвърдим световната титла и да докажем, че младият ни отбор се развива. Сериозни отбори са Италия и Испания, макар испанците да бележат известно отстъпление. Поне това показват Мондиал 2014 и квалификациите", завърши Бекенбауер.