Франк Лампард остана много доволен от играта на Челси, въпреки загубата от Ливърпул за Суперкупата на Европа и похвали футболистите си. 

Както и срещу Манчестър Юнайтед Сините играха силно в нападение и имаха доста положения, а освен това се подобриха и в защита. 

„Уважавам Ливърпул и признавам, че те също имаха ситуации, но за мен бе очевидно, че ние бяхме по-добрите в мача. Нямахме късмет в някои ситуации и не бяхме достатъчно прецизни, но като цяло съм горд от представянето на момчетата“ заяви Лампард след мача. 

„Не ми харесва да губя, но явно нося лош късмет на Челси. Силно искахме да победим и не мога да не съм доволен от представянето на играчите. Това е добър знак, че със сигурност ще се подобрим“ добави наставникът, който успокои грешника Тами Ейбрахам след пропуснатата дузпа. 

„Казах му да не се притеснява. Фактът, че той пое отговорността да изпълни последната дузпа, ме радва, тъй като това означава, че е достатъчно уверен. Всеки може да изпусне. За един млад играч обаче, самочувствието е ключово и подобни разочарования са част от това да си на топ-ниво“. 

„Не искам да звучи като оплакване, но имахме два дни по-малко за възстановяване за този мач и в един момент уморото се усети. Разбира се не загубихме заради това, но е разочароващо“ каза още Лампард.