Сензацията Исландия отпадна от Евро 2016 след поражение 2:5 от домакина Франция, но пък островитяните успяха да си спечелят милиони фенове по целия свят.

Освен със себераздаването на целия отбор, изповядващ принципа на мускетарите "един за всички, всички за един", Исландия зарадва футболна Европа и с красивите си фенки, които посетиха френските стадиони.

Сред големите почитатели на "ледените кралици" са и читателите на Gol.bg, които изстреляха на първо и второ място две исландки в рубриката ни "Изберете най-красива фенка на 1/4-финалите".

За "Втора фенка на Исландия" цели 168 души са дали положителен вот, а 36 души са гласували отрицателно. За "Фенка на Исландия" 100 души са реагирали положително, а 34 - отрицателно.

На трето място сте поставили фенка на Германия, която е следвана от фенка на Полша и фенка на Уелс. Другите две исландки са съответно девета и 12-а.

Как точно гласуваха читателите на Gol.bg в нашата рубрика "Изберете фенка №1 на 1/4-финалите", можете да видите ТУК. Гласуването оттук нататък няма да промени крайния резултат.