Рафаел Бенитес обяви, че би се радвал отново да работи във Висшата лига, но не и в момента. 

През лятото той пое китайския Далиен срещу огромна сума, след като от Нюкасъл отказаха да му предложат нов договор. Въпреки това испанецът е свързва с клубове като Арсенал и Уест Хям, но поне засега не планира завръщане на Острова. 

„Очевидно в бъдеще бих се радвал да се върна в Англия, но в този момент няма никакъв шанс да се върна. Щастлив съм, тъй като работим по голям проект, екипът е сериозен, хората ми вярват и всички заедно искаме да оставим наследство. Това е ново предизвикателство за мен, уча нови неща и наистина съм много доволен“ заяви Рафа, който бе гост в студиото на „Скай Спортс“ за мача Уест Хям – Арсенал снощи. 

„През 2015-а бях близо да поема Чуковете. Тогава обаче ме потърсиха от Реал Мадрид и ситуацията се промени. Нямаше как да откажа на Реал, но Уест Хям е сериозен клуб. Сега те, както и Арсенал имат проблеми, но съм сигурен, че всичко ще се оправи за тях“ добави специалистът, като не изключи възможност да работи в Евертън, въпреки миналото си свързано с Ливърпул. 

„Имам отлични връзки в града и нямам никакви проблеми с феновете там. Сега не мога да се върна, но в бъдеще ще видим какво ще стане. В крайна сметка съм професионалист. Сбърках преди време, като казах, че Евертън е малък клуб. Имах предвид нещо съвсем различно“.