Още по темата

 

Крайният срок за предоставяне на доказателства и изслушването на капитана на Шахтьор (Донецк) и на хърватския национален отбор Дарио Сърна изтича утре, 28-и септември, а ден по-късно Сърна ще научи и решението по своя казус. Това заяви пред телевизионния канал 2+2 Максим Бецко, началник на комисията по антидопингов контрол на украинското първенство.

Дарио Сърна е дал положителна допинг-проба през март тази година и това му е било съобщено на 22-и септември. А в случай на доказване на вината му го грози дисквалификация за една или две години. Самият футболист категорично отрича да е приемал каквито и да било забранени препарати. Докато се изясни целият случай, хърватинът взе решение да не играе футбол.

Сега моята цел е да изчистя името и репутацията си. Никога не съм приемал каквато и да било забранена субстанция. Цялата ми кариера е резултат от усилен труд, лишения и спазване на най-стриктен режим. Всичките ми резултати са постигнати честно. Това не е краят на моята кариера, ще се върна бързо на терена, заяви самият футболист в специално изявление.