Още по темата

 

Четири дни преди старта на лятната подготовка Левски все още не е осъществил трансфер. “Сините” се разделиха с 11 чуждестранни футболисти, но до момента на “Герена” не са им намерили заместници. Единственият селекционен ход на ръководството досега е подновяване на договора на националния вратар Николай Михайлов. Липсата на нови попълнения на този етап обаче не притеснява треньора Петър Хубчев. Още при представянето си той обяви, че се надява към тима по време на лагера в Австрия да се присъединят трима класни чужденци. “Сините” ще се готвят в алпийската страна от 18 юни до 3 юли.

Хубчев държи новите да бъдат безупречни при спазването на тактическата дисциплина,пише „Тема спорт“. Това е и причината част от предложените му от румънския мениджър Джовани Бекали играчи да бъдат отхвърлени. Именно такъв бе случаят с италианския халф Диего Фабрини. Той дълго време бе спряган за Левски, но накрая се озова в ЦСКА. Бекали пък призна, че помощниците на Хубчев са гледали на живо Фабрини, но не са харесали играта му в дефанзивен план без топка. Поради сходни причини може да пропадне и трансферът на румънския нападател Денис Алибек, който е собственост на Астра (Гюргево). “Сините” харесват реализаторските му умения, но Денис не се връща да помага в задни позиции.
 
Хубчев вече обяви, че иска да убеди играчите в правотата на методите си. В националния отбор той много държеше на това възпитаниците му да се раздават и в двете фази на играта и да не се пестят в тичането. Неслучайно сред любимците му бе бившият футболист на Левски Георги Костадинов – той работи с него първо в Черноморец (Поморие), след това в Берое, а накрая и в националния отбор. Сред вариантите за “сините” е и Божидар Краев, който е собственост на Мидтиланд. Той отговаря на изискванията на Хубчев, който редовно го викаше в националния отбор. В момента на преден план на “Герена” обаче са преговорите с чуждестранните играчи.