Още по темата

 

Роберто Фирмино познава много добре чувството да си герой на футболния терен за милиони фенове. Нападателят на Ливърпул и Бразилия има доста прилична визитка и се радва на фенската обич.

Кариоката обаче се изстреля в съвсем различна орбита с невероятен жест, превръщайки се в големия герой за едно изстрадало семейство. Роберто и неговата съпруга Лариса са дарили 65 000 евро на бразилско семейство за спешното лечение на техните две бебета. 

Двете братчета Жоао и Мигел страдат от мускулна атрофия и са имали нужда от сумата, за да се започне моментално лечение в САЩ. Семейството е признало за проблема в интернет и семейство Фирмино са поели всички разходи.

Нападателят на Ливърпул не само отказва да говори за огромния си жест, но и забранява информацията да бъде разпространявана. След контролата на мърсисайдци с Торино двама журналисти са попитали стрелеца за дарението, но той не даде никакъв отговор. 

Половинката на Фирмино Лариса (на снимката долу) обаче разкри детайли пред Globo: "Ние се трогваме от такива истории. Също сме родители и си представяме болката на семейството. Роберто е невероятен човек. Най-красивото е, че не иска нищо в замяна, прави го от сърце".

Ele cuida, brinca, protege, luta pelo futuro delas e as enche de amor! Te amamos muitoooo Paizinho, Feliz seu Dia

Публикация, споделена от Larissa Pereira Firmino (@larissa_peereira) на