Берое – Левски, мач от последния кръг на Първа лига, Стара Загора, начало: 17.15 часа

Вероятни състави:

Берое: Аргилашки, Василев, Алкан, Бандаловски, Леони, Цветков, Желев, Минчев, Бригидо, Камбуров, Мешка

Левски: Кръстев: Цветкович, Унтонджи, Иванов, Нганиони, Райнов, Мариани, М. Петков, С. Иванов, Сейдахмет, Божинов

Прогноза на Gol.bg:

Берое приема Левски в мач без значение. Именно заради това се очаква Георги Тодоров да даде шанс за изява на голяма част от младите футболисти.

На вратата ще е Николай Кръстев, който за първи път ще пази в първенството този сезон. Пред него в отбрана последен мач за отбора ще изиграе Милош Цветкович. Титуляри ще са още Деян Иванов, борещият се за нов договор Седрик Унтонджи и Луи Нганиони. Зад Валери Божинов ще действа Станислав Иванов, който в предишните мачове бе ползван като дясно крило. Вместо него на фланга ще е 19-годишният казахстанец Еркебулан Сейдахмет. По другото крило ще е 16-годишният Мартин Детелинов Петков, който през тази пролет 6 пъти се появи на терена като резерва. 

За Берое аут са Георги Ангелов, Владимир Гаджев, Вандерсон, Яя Меледже, Карлос Охене, Никита Баранов и Педро Еуженио. Това накара Александър Томаш да вземе в групата младите Валентин Иванов, Стоян Иванов (от тима до 19 г.), Георги Маджаров (от тима до 17 г.), Пламен-Андрей Апостолов и Христомир Иванов (от тима набор 2003).

По-рано през сезона Берое надделя над Левски в Стара Загора с 2:1, а в София двата отбора си размениха по една победа – 1:0 за "сините" и 2:1 за гостите. В общия баланс "зелените" имат предимство у дома – 19 успеха, 17 поражения при 18 равенства. И в последните 8 срещи помежду им в Стара Загора, домакините спечелиха 6, паднаха в една, има и едно равенство. Нашата прогноза е, че днес Берое и Левски ще поделят точките.

Прогноза: Берое – Левски 1:1